tisdag 19 oktober 2010

Min första är grön!

Jag hade ju sån tur att jag just håller på med en grön kvilt, som jag kallar "Spenatskvalp". I helgen sydde jag baksidan som ni kan se här under!
Denna kvilt började jag med för ett år sedan lite smått! Jag var med i QOL-listans tygbyte av gröna 2,5" remsor, och eftersom jag hade många gröna tyger, så fick jag ihop ganska många byten. I boken "Layer Cake, Jelly Roll and Charm Quilts" av Pam & Nicky Lintott, hittade jag ett mönster som jag ville sy som heter "Raspberry Ripple", enkelt översatt till "Hallonskvalp"! Jag gjorde min grön, så då blev det "Spenatskvalp".
I våras sydde jag ihop toppen, och den blev väl ganska stor, men jag är jättenöjd med den. Sedan har den legat till sig, och så gjorde jag baksidan i helgen. Det blev att använda resttyger och remsor av det som jag sytt av till toppen. Bra att bli av med en del scraps alltså!
Sedan fick jag syn på Anettes idé om regnbågskviltar, och tänkte att det vill jag också göra. Allra helst som det inte är någon tidspress. Sedan slog det mig att min gröna kvilt passar väl in i det projektet! Den är grön alltigenom. På det sättet fick jag ju en riktig rivstart.
När den är kviltad och kanten påsydd, så ska jag göra en röd, men den blir i modell mindre!!!
Anna-G/Pumlan6 kommentarer:

 1. Snacka om tjuvstart! :) Jag gillar verkligen den gröna, den är så läcker.
  - Anna i Sandviken

  SvaraRadera
 2. Jamen vilken tur att regnbågsutmaningen kom i din väg! Spenatskvalpet är verkligen grönt (och fint)
  Annicka i Kolmården

  SvaraRadera
 3. Jättefin!

  Jag börjar med blått som jag tjuvstarat på!

  SvaraRadera
 4. Jätte härlig!! Skall nog efter detta äta spenat oftare!!Kram<3

  SvaraRadera
 5. Vilken härlig Spenatskvalp!

  SvaraRadera