söndag 17 oktober 2010

Jag utmanar mig - och kanske dig?

Lapptäcken kan man aldrig få för många av, men ibland räcker inte fantasin till för vad man ska sy. Vill du vara med och sy lapptäcken i regnbågens alla färger? Sy minst en quilt i rött, och sen en i orange, en i gult, en grön, en blå, en indigo och en lila. Eller sy flera av varje färg!

Storleken på täckena spelar ingen roll, och tiden det tar att sy dem är helt oviktig.

En quilt får innehålla många färger, men är den sydd som röd ska den dominerande färgen vara röd, och quilten ska upplevas som just röd.

Blå är ljus- och mellanblå.
Indigo är mörk- eller jeansblå.

Den här sidan är tänkt att dokumentera arbetet med quiltar i regnbågens alla färger, och slutligen bli en fin virtuell utställning. Kanske kan vi också göra en utställning "på riktigt"? Vi får se.

Har du frågor? Skriv dem i en kommentar här!

Välkommen att delta eller följa utmaningen Quiltar i regnbågens alla färger!

//Anette L

11 kommentarer:

 1. Försten ut att hoppa på denna utmaning, antagligen i förvirring eller trötthet. Men, kul ska det bli!! Jag har redan röjt i en restlåda som ska utnyttjas och rött går bra, orange blir ur vanliga lagret ;o) Jag har egentligen för många projekt nu som ligger, men å andra sidan vadå??

  SvaraRadera
 2. Vi har all tid i världen! :o)

  SvaraRadera
 3. Moget och väl övertänkt beslut? Näe! Jag var antagligen inte vid mina sinnens fulla bruk. Men gjort är gjort och nu är jag också med! Skoj ska det bli! Kramis

  SvaraRadera
 4. Jag har gått och grunnat på denna utmaning sen den kom.... vill ju jättgärna men ror man iland med det?? Tja det verkar ju vara många förutom mig som grunnar på samma... så det är väl bara att haka på, det fanns ju möjlighet till tidsspann...
  Nu är jag nog heltokig!!
  Kram Susanne

  SvaraRadera
 5. Underbart Susanne! Du gör så mycket du själv vill och har lust :o)

  SvaraRadera
 6. Sådärja, då har även jag tänkt klart och bestämt mig för att hoppa i med huvudet före. Plums!
  Men jag lägger till en extra regel till mig själv: Det ska bli enkla kviltar som går snabbt att göra (dvs max ett par månader i min värld) och allt ska hämtas från stashen och scrapslådorna. Detta blir kul!
  - Anna i Sandviken, sy.lugnagatan.net

  SvaraRadera
 7. Jag ska försöka, men vi får se vad det blir av det hela :)
  -Monica Löfstedt

  SvaraRadera
 8. Anna - Så roligt att du tänkt klart och bestämde dig för att vara med!

  Monica - Gör det på dina egna premisser så blir det bra :o)

  SvaraRadera
 9. Jag är också "färdigtänkt" och hoppar på utmaningen. Nu kanske jag äntligen får färdig syrrans överkast som går just i rött. Resten löser sig på vägen - hoppas jag.

  Birgitta i Arboga

  SvaraRadera
 10. Jag är med!!!
  Hade en tanke, men den är redan förkastad.
  Skulle också bara använda tyger från stashen, men om man knappast har några röda tyger så verkade det inte så välgenomtänkt;)
  Detta ska bli roligt och antagligen alldeles galet, men ser fram emot att sätta fart:-))

  SvaraRadera
 11. Härligt Birgitta och Maria! :o) Välkomna!

  Maria - maila mig gärna din mailadress om du inte gjort det redan, så jag kan bjuda in dig att skriva inlägg här i bloggen. anettemcl@zoomin.se kan du skriva till.

  //Anette L

  SvaraRadera